08.08.2020 | 20:17
Фандъкова призна, че промяната след протестите е неизбежна
Кметът настоя протестиращите да спазват законите

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова коментира, че историята се пише на жълтите павета и на Орлов мост, но и призова протестиращите да свалят барикадите. Тя се обърна към демонстрантите, които вече 31 дни искат оставката на кабинета и на главния прокурор с пост във Фейсбук.

“Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост. Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него. Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят“, написа Фандъкова.

Кметът настоя протестиращите да спазват законите.

“Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона – да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите“, посочва тя.

 “София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона“, завършва Фандъкова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране