17.02.2021 | 12:35
Фандъкова се изкара напълно невинна за убитото дете, прехвърли вината на ЧЕЗ
Така и аз ще се присъединя към хората, които задават въпроса как ЧЕЗ подава ток към незаконни обекти, оправда се тя

Йорданка Фандъкова подобно на горещ картоф прехвърли вината на ЧЕЗ за присъединяването на фаталната будка край която от ток избил от тротоарна плочка почина 16 годишно момче.

На извънреден брифинг тя обяви, че ЧЕЗ е присъединил будката за цветя в район „Триадица“, в близост до която почина момчето на базата на хвърчаща бележка от 2011 година. В договора за присъединяване, сключен от ЧЕЗ с фирмата-нарушител, е изрично споменато, че да се подаде електричество, трябва да има няколко документа – въвеждане в експлоатация на самите съоръжения, за въвеждане в експлоатация на обекта. Този обект е абсолютно незаконен и за него няма удостоверение за въвеждане в експлоатация. Има издадена само една хвърчаща бележка от архитекта на район „Триадица“. Така и аз ще се присъединя към хората, които задават въпроса как ЧЕЗ подава ток към незаконни обекти.

 

Кметът съобщи, че кабелът, за който се предполага, че е причинил смъртта на детето, е поставен напълно незаконно.

„Как така ЧЕЗ подава напрежение на незаконен обект, как така район Триадица подава информация за обект, който е напълно незаконен“, попита риторично Йорданка Фандъкова.

Наред с това Фандъкова посочи, че има нарушения в поставянето и експлоатацията на всеки един от обектите на тротоара пред болница „Свети Иван Рилски”. За нито един от тях няма издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация. Напълно незаконни са и обектите в двора на болница „Свети Иван Рилски“. Тези данни още във вторник бяха съобщени от Столична община.

„Те са поставени с документи от Район Триадица. За два от тези обекти, на тротоара, районната администрация е провела конкурси и взема наеми от тях. За нито един от тях няма издадено удостоверение за експлоатация, съобщи Йорданка Фандъкова. Другите два обекта в двора на болницата – също са напълно незаконни. Няма одобрени схеми за поставяне, няма схеми за въвеждане в експлоатация“, каза кметът.

По-рано сутринта общинският съветник Борис Бонев от  „Спаси София“ посочи, че наемът за месец от будка е 100 лева.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране