09.07.2020 | 14:40
„Фейсбук“ за прокурорската акция в президентството: Извършва се държавен преврат!
Диктатурата на каскетите вече е факт, да спасим държавата от ДПС и ГЕРБ, призовават в социалните мрежи

Вълна от недоволство заля социалните мрежи, след като днес прокуратурата нахлу в президентството. Необезпокоявани от никого, близо два часа подчинените на Иван Гешев обискираха кабинетите на президентски секретари. Арестуван е Пламен Узунов с абсурдното обвинение за пране на пари.

Във „Фейсбук“ анализатори лансират тезата, че акцията е поръчана от ДПС, тъй като вчера президентът Румен Радев поиска държавното обвинение да разследва морския сарай на Доган. Други считат, че зад това стои Бойко Борисов, който бил издал устна заповед на Гешев да нахлуе при президента. Трети път считат, че поръчката идва от премиера и Делян Пеевски, тъй като ГЕРБ и ДПС са във фактическа коалиция, но се срамуват да я признаят.

Ето коментари по днешния скандал:

Диана Дамянова, дългогодишен пиар на „Лукойл“:

Извършва се държавен преврат! Ако не защитим президента „защото не е от нашите „, когато дойдат за нас, съвсем няма да има кой да ни защити. Аз, заедно с цялото ми семейство, ще се явя в събота на Росенец. И ще носим държавния флаг, за да може НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА НА ПЕЕВСКИ ритуално да го счупи в главите ни. А пред президентството трябва да отидем днес, всички онези, коита знаем че ни управляват престъпници.

Защото фактът, че между престъпниците има и обикновени идиоти като онзи на правосъдието, съвсем не намалява ранга на извършването срещу нас престъпление. Но може пък и да решим да ни размажат един по един… онзи полунеграмотен идиот с каскета идва и за нас…

Даниел Божилов, общественик:

Милиционерът Гешев, който го играе глав. прокурор, пратил милиционерите в Президентството по нареждане на милиционера Борисов, който пък се води министър-председател.

В Президентството, където президент е военния Радев, се тарашат кабинетите на съветниците милиционера Узунов и военния Милушев.

Само на мен ли ми се струва за ненормално върховете на държавата да са обсебени основно от милиционери, военни и всякакви други представители на силови структури? Какво разбират изобщо тези хора от управление на държава и каква експертиза имат?

Иначе за случващото се, макар и недопустимо, Радев сам си е виновен. Още преди месец, когато избухна скандала с Узунов изразих учудването си защо се е запънал като магаре на мост да държи под полите си този свръх-ценен специалист и защо не го е помолил да си подаде оставката.

Владимир Танев, журналист:

Призоваваме всички граждани, които смятат себе си за демократи, независимо от политически им разбирания, да защитят Президентската институция и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на действащия мутренски модел на управление.

Тръгваме веднага към Дондуков 2 в защита на демокрацията и ще застанем пред входа на Президентството като НСО – Народна Съпротива и Охрана.

Начален час: 14:00 часа.

Владислав Панев, общински съветник от „Демократична България“:

Установяването на диктатура на каскетите вече е факт. Нахлуване в президентството, нови арести на съветници и бизнесмени, неглижиране на записи и всичко, свързано с ГЕРБ и ДПС. Няма как да мълчим и да се правим, че не ни засяга. Засяга ни всички. Тия убиват България. Отстъпим ли им сега, отстъпваме за години напред.

Сдружение БОЕЦ:

ВАЖНО!
Война е!
За да отклонят вниманието от Доган, от скандала в Росенец и от протеста на БОЕЦ на 16-ти, Борисов и Гешев, по заповед на Пеевски сами създават друг скандал с нахлуването в президентството.
Ако ви прилича на страх и паника – точно това е!
Това е война и не ние, а мафията обяви тази война на гражданите.

Затова, никакво колебание:
❗в събота на Росенец и на 16-ти – пред Министерски съвет!

Фронтовата линия е начертана и неутрални не може да има. Гражданите излизаме срещу злото, срещу мафията, която превзе държавата ни!
⚠️Не се поддавайте на манипулации! Сега гражданите редим събитията и държим инициативата, а всичко случващо се е реакция на нашите действия.
Ние принуждаваме наглите и мафията да извършват самоубийствени действия, целящи да ни спрат, разсеят или уплашат.

⚠️Опитват се да ни вкарат отново в техните мутренски сценарии и да си върнат контрола върху събитията.
Но сега страхът е в техните души!

БОЕЦ на сме обвързани с нито една политическа партия. До момента множество граждански организации обявиха включване в протеста. От партиите единствено Демократична България заяви подкрепа и с действията си доказват, че са искрени и солидарни с нашите цели.
Няма да допуснем никой да измести фокуса, или да изкриви протеста и подмени целите му!
Мая Манолова е обявила друг протест на 15-ти. Това ни е познато. Източване на енергията и опит да бъде яхнато гражданското недоволство. Подобни действия не са коректни и само разделят гражданите и силата ни. Никой от щаба на Манолова не се с свързвал с нас и не са обявявали подкрепа за протеста на 16-ти и така е най-добре, след като постъпват по този начин. Битката е на гражданите и ние ще се преборим с мафията и злото, което ни ограбва и убива и което превърна държавата ни в кочина!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране