10.01.2015 | 23:26
Фекална война в дело за развод
Мъж заля благоверната с екскременти, тя прати хора да го пребият

Разводът на двама съпрузи от Хасково заприлича на нещо като филма „Войната на семейство Роуз“, но с фекален привкус. Нашенските Оливър и Барбара са бижутерите Мариана и Даниел Димитрови. Преди няколко дни Хасковският районен съд наложи условна присъда на младата жена за това, че е изнудвала и поръчала в инвалидна количка бившия си съпруг Даниел.

Присъдата е година и половина условно с 4-годишен изпитатателен срок. Освен това Марияна трябва да плати на някогашната си половинка 5000 лева обезщетение и хилядарка за хонорар на неговия адвокат. Държавното обвинение поиска максималната условна присъда от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок. Процесът се гледа при закрити врата. След приключването му Димитрова заяви, че ще обжалва.

Около 12.30 часа в един майски ден в Хасково, в едно от бижутерските ателиета под търговския комплекс „Ташкент“ в центъра на града влизат двама мъже. Те са с перуки и слънчеви очила. Двамата мъкнат и по една червена кофа с фекалии. „Ще мием витрините“, казват те на 29-годишната Мариана Димитрова и съдружничката Мария Коруева. Жените успяват да залегнат зад щанда и са пощадени от фекалната бомба, която обаче оплисква обилно цялата бижутерия. Сетне злосторниците изчезват пред погледите на останалите магазинерки.

„Бяхме чували за друг подобен случай в Хасково, та успяхме бързо да се скрием“, разказа тогава Мариана. Из града вече се понасят различни слухове, че лайняният атентат бил поръчан от съпруга на Димитрова, с когото по това време са в процес на тежък развод.

След месец на привидно затишие, през юни м.г., изтрещя нова сензация. Тогава от полицията съобщиха, че бижутерката е арестувана, защото наела шпицкоманда, която да сложи в инвалиден стол Даниел, с когото вече са разведени. Марияна била задържана край местна бензиностанция на изхода за Димитровград в момента, в който плащала капаро от 2000 лева за мократа поръчка.

С нея в полицейския участък били отведени и евентуалните изпълнители – трима яки като горили мъжаги от Хасково, които станаха впоследствие свидетели по случая. Според запознати с разследването Димитрова била записана със СРС-та да пазари боя на екссъпруга си срещу 5000 евро.

Преди ареста на бившата му жена Даниел подава три жалби в полицията, че е застрашен животът му. Ченгетата засекли разговори между Марияна и наемниците. „Най-малко да бъде вкаран в инвалидна количка“, разпоредила младата хасковлийка.

Според обвинителния акт след развода тя изнудвала за 400 000 евро своя екссъпруг. Освен това го притискала да прехвърли четири апетитни имота в областния град. Става въпрос за два бутика на площад „Свобода“ и два апартамента на улиците „Добруджа“ и „Георги Кирков“. Марияна заплашвала с убийство Даниел, ако не склони да брои сумата и да отстъпи въпросните бутици и апартаменти.

Иск от 10 000 лв. предяви Даниел към Мариана за претърпения тормоз. Темида призна само половината от тази сума, а остатъкът отхвърли като несъстоятелен. За наложеното условно наказание на хасковлийката съдът взе предвид и факта, че до този случай тя не е имала криминални регистрации или присъди. Освен това е взето и предвид, че дъщеричката от брака им с Димитров живее при нея, коментираха юристи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране