14.10.2019 | 20:48
Франция спира Македония и Албания за ЕС
Париж иска бъдещите преговори за разширяване на Съюза да бъдат „постепенни"

Париж и против каквато и да е дата за започване на официални преговори между ЕС и Албания и Северна Македония. Това твърди агенция Блумбърг, която се е сдобила с документи относно позицията на Франция по темата. Страната все още не е обявила официално позицията си. Според Блумбърг, Париж няма да одобри започване на преговорите преди Брюксел да завърши реформата на своята „методология“, съобщава Фокус.

С меморандум, който френските дипломати са изпратили до другите правителства в ЕС, Париж иска бъдещите преговори за разширяване на Съюза да бъдат „постепенни, по-конкретни в придобивките, които носят на съответните страни и да бъдат обратими според ефективното, осезаемо и устойчиво прилагане на реформите“.

Последният проект на решението от 11 октомври, с който разполага Блумбърг, дава зелена светлина за това официалните преговори за присъединяване да започнат през първата половина на следващата година, но според дипломат, цитиран от американската агенция, „никой не е доволен“ от текста.

Посланиците на страните-членки на ЕС в понеделник ще се опитат да посредничат за компромис преди утрешната среща на министрите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране