05.04.2015 | 16:28
Футболист на Марек обвинен за изнасилването на 17-годишна
Инцидентът е станал на 18 март, но не е включен в полицейския бюлетин

Футболистът на Марек Георги Руменов Серафимов и приятелят му Денис Валентинов Радков са обвинени за изнасилване на 17-годишно момиче, информира struma.bg. Двамата с а престояли в ареста 72 часа, освободени са под парична гаранция.

Инцидентът е станал на 18 март, но не е включен в полицейския бюлетин. От ОД на МВР – Дупница потвърдиха информацията и уточниха, че тя не е обявена по молба на родителите на момичето.

Репортер на „Струма” потърси за коментар говорителя на Районна прокуратура – Дупница прокурор Емил Павлов, който заяви следното по случая: „Двамата младежи са пуснати под гаранция, след като са престояли в ареста 72 часа. Прокурор Радослава Митева е поискала от съда постоянна мярка „задържане под стража” за двамата, но съдията по делото е отхвърлил искането и им е наложил парична гаранция по 500 лв. Прокурор Радослава Митева е протестирала това решение пред Кюстендилски окръжен съд. Съдията от КОС увеличил гаранцията на двамата по 1500 лв. и ги е пуснал на свобода”.

Потърсена за коментар бе и шефката на Районен съд – Дупница Ели Скоклева, но тя бе в съдебна зала. От деловодството на съда съобщиха, че съдия по делото е била Маргарита Алексиева.

„Струма” научи, че грозната сцена се разиграла в апартамент в кв. „Спартак” в Дупница, където двамата примамили момичето, като я поканили на гости. Жертвата е освидетелствана в частната болница в Дупница, където е доведена от разследващи полицаи. Момичето било в шок.

Георги Серафимов е започнал футболната си кариера като юноша в Пирин 2001 (Благоевград) и „Левски”, продължил в Марек, няколко месеца играл в Германея (Сапарева баня) и сега е в дублиращия отбор на Марек. Баща му е собственик на автокъща.

Приятелят му Денис Радков е работил в Италия във фирмата на загиналия в зверската катастрофа край Верона дупничанин Радослав Алексов. След смъртта на работодателя си Денис се прибрал в Дупница.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране