06.01.2015 | 11:06
Ганчев и синът му на съд за захарната афера
Обвинението е внесено в специализирания наказателен съд

Бизнесменът Гриша Ганчев отива на съд за данъчни престъпления по захарната афера от 2012 година.

Прокуратурата е внесла в специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу шефа на „Литекс“ и „Петрол“ на 30 декември – последния работен ден за 2014 г.

Освен Ганчев са обвинени още 9 души, сред които и синът му Даниел. Има нови трима, освен първоначално обвинените, които ще застанат пред Темида. От специализираната прокуратура са потвърдили пред изданието, че мегаделото вече е в съда, но са отказали подробности.

Гриша Ганчев сам е поискал делото да бъде гледано в съда или да се прекрати, защото са минали повече от две години, откакто е обвиняем.

Прокуратурата обвинява по захарната афера 10 души – с трима повече от първоначалния брой участници в престъпна група за данъчни престъпления и за използване на сила или внушение на страх при сделки. За престъплението законът предвижда от 3 до 10 години затвор.

Синът на Ганчев и още шестима бяха арестувани през май 2012 година по обвинение за укриване на ДДС при сделки със захар. Сред задържаните бяха Милко Талев – шеф на фирма, купувала захар от заводите на „Литекс“, както и изпълнителни директори в компанията на Ганчев. Той беше подведен под отговорност за заплахи към бившия директор на НАП Красимир Стефанов. Задържаните бяха освободени след няколко месеца.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране