06.01.2015 | 22:54
Ганчев с три обвинения за престъпна група
С бизнесмена ще съдят и производителя на вафлите ББ

Повдигнати са няколко обвинения за организирана престъпна група на бизнесмена Гриша Ганчев.

Обвинителният акт срещу шефа на „Литекс“ и „Петрол“ е внесен в съда на 30 декември 2014 година. Обвиняеми са общо десет души.

Гриша Ганчев е обвинен, че е ръководил групата, умишлено е склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да укрият данъци на „Литекс Комерс“ за над 711 хил. лева, както и за закана за убийство спрямо бившия ръководител на НАП Красимир Стефанов.

Сред обвинените е и синът на Гриша Танчев – Данаил. Обвинителният акт от 200 страници засяга дейността на групата от 1 януари до 15 май 2012 година.

Производителят на вафли и бивш футболен съдия Ичко Лозев и бизнесдамата Красимира Гроцева от Пловдив ще бъдат съдени заедно с Гриша Ганчев като част от престъпна група за данъчни престъпления.

Лозев е бивш международен футболен съдия, а от няколко години е съдийски наблюдател на УЕФА. 58-годишният мъж е известен в целия Великотърновски регион. Има две фирми с предмет на дейност търговия със захар и производство на захарни изделия.

Ичко Лозев нашумя извън футболните среди през март 2012 г., когато фабриката му пусна на пазара вафлите Б. Б. с лика на тогавашния и настоящ премиерБойко Борисов и цена 32 стотинки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране