09.01.2021 | 18:23
Гарантирано от ГЕРБ! Огромна скала пак затвори пътя за Рилския манастир – гордостта на Борисов
За укрепване бяха хвърлени 6 млн. лв. наши пари
Скала

В района на ремонтираното за 6 млн. срутище в средата на пътя е паднала огромна скала, съобщи кореспорндентът на БГНЕС в региона.

На пътя има полицейски патрул, който връща обратно всички пътуващи в посока Рилския манастир.

Очаква се тежка техника, която да разчисти срутването. По разпореждане на областна дирекция на МВР Кюстендил в посока към Рилския манастир се пропускат само машини, които биха могли да разчистят свлачището.От АПИ съобщиха, че преовлажняване на скатовете по трасето на пътя за Рилския манастир активизираха поредица от свлачищни процеси в последното денонощие и поради това движението по третокласния път III-107 Кочериново – Рилски манастир остава временно ограничено в двете посоки.

На 29 декември премиерът Бойко Борисов каза, че иска „тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо“. Тогава той заедно със заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и с кмета на Рила Георги Кабзималски направиха оглед на укрепеното вече срутище на пътя за Рилския манастир. Укрепителните дейности, за които правителството отпусна близо 6 млн. лв., започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране