19.01.2021 | 22:34
Гарантирано от ГЕРБ! Пропадна 20-метров участък от новия лъч на метрото в София
Линията ще бъде затворена за седмица, от "Театрална" до "Хаджи Димитър" пътниците ще се возят с автобуси

Временно е спряно движението на третата линия на метрото в София между станциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“. Причините са технически, обявиха от Столичната община. Екипи на „Метрополитен“ още изясняват какви са те.

„Има технически проблем в релсовия път, но не може да кажем точно какъв е той, пред да го водим“,  обясни пред БНР директорът на общинската фирма „Метрополитен“ инж.  Стоян Братоев. Ремонтът ще отнеме около седмица, допълни той пред БНТ.

За обслужване на пътниците са осигурени автобуси, които ще се движат в участъка между станциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“ до отстраняване на проблема. Това е третото спиране на най-новата линия по технически причини.

Според “Спаси София” става въпрос за сериозна авария – релсовият път се е надигнал от преминаващата под тунела река и се очаква  влаковете да не се движат поне седмица. Релсовият път се е надигнал от преминаващата под тунела река! “Това е поредното некадърно строителство на Фандъкова и ГЕРБ въпреки инвестицията от близо 1 млрд. лева,” възмущават се от организацията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране