01.05.2021 | 15:28
Гарантирано от ГЕРБ: Срути се скат в новия участък на „Струма“ край Симитли
Дъждовете са активирали и свлачище в съседство

Срути се скат на новостроящия се  ЛОТ-3.1. на магистрала „Струма“ край Симитли, съобщи БГНЕС. Земна маса и камъни са се свлекли и са запълнили 2-метровата „джоб“-стена под ската, повличайки предпазната мрежа и рогозката под нея.

Срутването е в участъка от рудник „Ораново“ до Сухата река. Отсечката от 2 километра е с поставена настилка, замрежен скат, маркировка и пътни знаци. Мрежите бяха сложени от алпинисти миналата година, а през есента участъкът неофициално бе пуснат в експлоатация за 20-на дни, след което бе затворен – защото при косото включване в главния път Е-79 тежките камиони започнаха да рушат асфалтовото покритие.

Най-лошото е, че и отляво на срутването скатът също е тръгва да се свлича, има разкъсани участъци от мрежата и от поставената под нея лесозащитна рогозка.

В момента от този  лот се строят мостовете от северния вход на най-дългия тунел у нас – „Железница“.  Единият мост е готов – той минава над стария път Струмско-Долно Церово, жп-линията София-Кулата, шосето Е-79 и р. Струма. Вторият мост готов е почти наполовина. Дясната тръба на тунела в посока Благоевград е прокопана, пред финал е и лявата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране