25.03.2015 | 10:45
Гардове били и друг мъж в мола във Варна. Викали: Боклук, ще те убием!
Седем души налагали 34-годишиян варненец

Млад варненец разказа, че неотдавна е бил жестоко бит от няколко охранители в същия мол, в който до смърт беше пребит 52-годишният Нягол Петров. Според пострадалия единият от гардовете, които са го малтретирали, е сред арестуваните за убийството на Петров.

34-годишният варненец отказва да застане с лицето и името си пред камерата, защото е заплашван, но разказа пред Нова телевизия какво се е случило.  Случаят е от 25 февруари – само две седмици преди убийството. Около 22.00 часа трима охранители се приближили до младия мъж и го обвинили, че е откраднал няколко стола. Завели го в сервизно помещение и започнали да го бият.“Вързаха ме с белезници за радиатор. Биха ме около 20 минути и после си излезнаха. Бях там около половин час. Върнаха се. Продължиха да ме бият зверски още. Поляха ме с една кофа вода, после ме изкараха навън на паркинга и там продължиха да ме бият“, разказва потърпевшият.  Докато го удряли, гардовете му крещяли „Боклук! Ще те убием! Я ми виж уширо маваши-то…“.

В един момент започнал нарочно да се свива и да им казва, че не може да диша, за да го оставят на мира. Те обаче го питали дали си е починал и продължавали. Спирали само когато минавали хора и после пак почвали.  Мъжът е сигурен, че в побоя са се изредили поне седем души – заедно и по отделно. Убеден е, че единият от биячите е обвиняемият за смъртта на Нягол – Ангел Николов. Разпознал го, защото са родом от един град.

Като приключили с побоя, свалили якето, фланелата и маратонките на варненеца и го оставили да лежи там. Дошлите полицаи го заварили бос, мокър и с разкъсана тениска. Униформените обаче били извикани от самите побойници.  „Поздравиха се. Полицаят, като ме погледна каза – малко са те били. Прибраха ме в патрулката. Докато се разбере, че аз всъщност съм невинен вече всичко беше свършило. И самите полицаи ми казаха да не подавам жалба. Щяло да стане по-лошо и да не се занимавам”, разказа още потърпевшият.

Той не подава оплакване. По лицето и тялото му обаче все още има следи от побоя.  Майката на пострадалия пък каза, че когато отишла да прибера вещите и да попитам кой го е бил й казали:  „Не знаем за никакви дрехи. А той си беше за бой. Радвай се, че не го биха всички“.

Вчера тримата охранители, които пребиха до смърт Нягол Петров, не обжалваха мерките си за неотклонение пред Апелативния съд и остават в ареста. 24-годишният Ангел Николов, 19-годишният Цветан Маринов и 22-годишният Красимир Димитров са обвинени за съучастие в убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Варненци, които излязоха с плакати „Аз съм Нягол“, заявиха, че няма да оставят случая да бъде забравен. Междувременно вчера се разбра за друг пребит до смърт мъж във Варна, но не в мол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране