17.03.2015 | 17:50
Гардове убили с особена жестокост мъж във варненски мол
Видеокамерите и аутопсията показали хулиганска разправа над 52-годишната жертва

Намерилият смъртта си на 14-ти март в “Грандмол Варна” 52-годишен мъж, бил пребит от охраната. Това показвали записите от видeокамерите в търговския център.

Мъжът се е олюлявал при сигнала до Спешна помощ, но при пристигането си лекарите само установили смъртта му. Те предположиха, че причината е съдов проблем.

“След аутопсията има промяна на обстоятелствата около смъртта на мъжа. Беше образувано досъдебно производство за нанесен побой над починалия, който е намерен пред магазин в мола”, съобщи говорителката на полицията във Варна Ивана Милева. По информация от разследващи видеокамерите показали, че починалият е бит от охраната в търговския център.

“Оперативните служби на МВР Варна, под прякото ръководство на разследващ полицай от 3-то РУ при ОДМВР Варна и наблюдаващия дежурен прокурор разкриха тежко криминално престъпление, свързано със смъртта на лице с неустановена първоначално самоличност в “Гранд Мол Варна”. На трима души от охраната на мола е повдигнато обвинение за престъпление за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор, като предстои в следващите дни внасяне на искане в Окръжен съд-Варна за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”, заяви изпълняващият длъжността “Окръжен прокурор на Варна” Радослав Лазаров.

„Ние изказваме съболезнование на близките на починалия и ще окажем пълно съдействие на следствените органи за установяване причините за нещастния инцидент. Разграничаваме се от всички актове на насилие и саморазправа. Те не са и не могат да бъдат част от процедурите за работа в търговския център. Ще информираме медиите за всяка допълнителна информация, която постъпи при нас от полицията или други източници. Предприемаме допълнителни мерки за сигурност, които да гарантират на нашите многобройни посетители спокойствието и добрата среда, които те свързват с нашия търговски център.“, заяви директорът на търговския център Иво Генов.

Ръководството на мола ще изиска от фирмите, отговорни за сигурността на територията на комплекса актуални официални декларации за спазване на процедурите, установни със Закона за частната охранителна дейност. “Тези процедури са залегнали в Лиценза за частна охранителна дейност по чл. 5. ал. 2. от закона. Ще бъдат наложени всички произтичащи от Закона за частната охранителна дейност мерки”, добави Генов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране