13.07.2015 | 15:52
Гърция получава пари от ЕС, а ние наказания, защото техните държавници защитават народа си
Отчаянието е голямо, защото непрекъснато се говори за реформи, а те се разбират само като „стани да седна“, каза Бинев

Гърция е галеникът на Европа, а ние си оставаме най-бедни. Съседите ни получават пари от ЕС, а ние само наказания, макар че сме най-бедни. Наказват ни за неразумния избор, за това, че нямаме социално поведение и за това, че приемаме решения, които са в ущърб на собствения ни народ. Българските политици има какво да учат от Ципрас за това как се защитава една нация. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев.

„Аз съм десен политик и смятам, че всеки, който е взел нещо, трябва да си го връща, но на въпроса дали съм на страната на Ципрас, който иска да ликвидира кредиторите или на тези, които казват, че като си ял и пил, ще трябва и да си платиш, не може да се отговори еднозначно. Аз съм за това всеки да си плаща задълженията. Възхищавам се обаче на гръцките политици и на дипломацията им, която знае как да защитава народа си“, заяви Бинев.

„Коя? Онази която нарича кредиторите терористи ли?“, прекъсна го водещата Ани Цолова.  „Това си е номер, който явно минава. Прави им чест това, че използват всеки възможен трик, за да защитят народа си. С лесния живот лесно се свиква. Виждате как това се използва и от САЩ, защото една силна Европа е заплаха за геополитиката им! Целта е да се провали единението на Европа. Прави се всичко възможно да е труден гръцкият въпрос за разрешаване. Ще се стигне отново до компромис и на гърците ще им бъдат отпуснати над 50 млрд. евро. Тези пари отново ще бъдат опухани от гърците по гръцки, а моделът им на поведение ще бъде последван и от Испания, и от Италия, и от Португалия“, прогнозира патриотът.

Според него, хората в Гърция са усмихнати, няма напрежение, говорят си за това дали пенсиите им ще са 2600 или 1300 евро. „Ние не сме достигнали до нивото на кризата, което го има там. Трябва да се замислим дали не трябва да ударим по масата. Трябва българските държавници да кажат, че за Гърция се вдига такъв шум, а за хора, които живеят многократно по-бедно, не се прави нищо. Преди Ципрас е имало много политици, които не са се държали по-различно от него. Гърция винаги е имала такива държавници, които са защитавали нейните интереси“, подчерта Бинев.

„Искам да поставя разделителна линия между Ципрас и политиците, които правят законопроекти и които след избора на изпълнителната власт, се превръщат в едни крякащи човечета. Депутатите ни стават обслужващ персонал на управляващите“, коментира архонтът.

След това признание водещата му каза, че звучи като отчаян политик от ролята си на депутат с вързани ръце заради невъзможността да направи нещо, защото изпълнителната власт е тази, която може да промени всичко. Значи добре сте ме разбрали, отговори той.

„Отчаянието е голямо, защото непрекъснато се говори за реформи, а те се разбират само като „стани да седна“. Нужно е да смениш философията на едно начинание и цялата му производителност. Видно е, че реформата, която се внушава, че трябва да бъде направена, е повече декоративна и в голяма степен личностна, отколкото философска. Патриотичният фронт се опитва да е коректив на ситуацията в момента и смятам, че опитите ни са в някаква степен увенчани с успех, макар и доста по-малък от този, който желаем“, каза още Слави Бинев.

1 коментар

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране