23.04.2016 | 19:29
Генерал ли ще наследи Путин?
Алексей Дюмин може да е само примамка за медиите, а реалното решение да бъде съвсем друго, смята Юка Малинен

В Русия се носят слухове, че президентът Владимир Путин подготвя за свой приемник 43-годишния генерал Алексей Дюмин. Това пише във финландския в. Kanava специалистът по Русия и писател Юка Малинен.

В началото на февруари версията за Дюмин като наследник на Путин пръв раздуха един от най-влиятелните руски журналисти и главен редактор на радио „Говори Москва” Сергей Доренко.  Дюмин е роден през 1972 г. Той е кандидат на политическите науки, оглавяваше личната охрана на Путин. В началото на февруари президентът неочаквано го назначи за губернатор на Тулска област.

„По такъв начин той се учи на гражданско и икономическо управление“, е мнението на Малинен. Според него Путин бил станал все по-подозрителен към старите си другари и все повече се затварял по отношение на тях, тъй като те успели да натрупат опит, да си изградят авторитет и били станали независими.

Поради това млад мъж като Дюмин щял да бъде абсолютно лоялен и зависим от Путин. „Неочакваното предаване на властта на нов човек с неопетнена репутация би могло да спаси управляващата коалиция, както това стана и когато Путин дойде на власт“.

Според Малинен спекулациите за избирането на Дюмин на президентския пост през 2018 г. и слуховете за назначаването на Кудрин за министър-председател говорят за криза в правителството. „Безизходната ситуация се влошава и все по-разгорещено се обсъжда „проблемът 2018 година“.

Ще излезе ли Русия от изолацията, ако смени една символична за нея фигура“, е въпросът, който задава Малинен. В същото време писателят допуска, че Дюмин може да е само примамка за медиите, а реалното решение да бъде съвсем друго:“Ще бъде истинска изненада, ако през 2018 г. няма изненади.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране