30.06.2015 | 13:54
Георги Лозанов излъга, не подаде оставка от СЕМ
Той се оправда с писма на БНТ, БТА и АБРО

Председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов не подаде оставка на днешното заседание на съвета. Преди месец той заяви, че ще се оттегли, ако кризата в БНР не бъде решена.

На заседанието Лозанов прочетe писмо от генералния директор на БНР Радослав Янкулов, получено днес в съвета. В него той информира медийните надзорници, че е започнало преструктуриране и оптимизация на програмната дирекция, че директорът Иво Тодоров е напуснал радиото чрез лично подадена молба, че предстои структурна и кадрова организаци и че предстои да се утвърди справедлива система за хонорарите. Лозанов цитира и писмо от от БТА, БНТ и АБРО, в което те твърдят, че не е основателно председателят на СЕМ да подава оставка. Членовете на медийния регулатор също призоваха Лозанов да не подава оставка.

„Приемам това като вот на доверие. Останах неразбран, защото на моята оставка започна да се гледа като на изход, а това е комично“, мотивира се Лозанов и посочи, че решението на кризата в БНР е в самото радио. В крайна сметка СЕМ реши да поиска да поискат допълнителна информация от генералния директор Радослав Янкулов за готвените реформи в БНР.

Повече от месец БНР се тресе от протести и недоволство срещу ръководството на медията след като беше решено да се намалят хонорарите на журналистите.

1 коментар

  1. Митев каза:

    Този скъпо платен чиновник,с нищо не е допринесъл за благосъстоянието на държавата ни,но тя е благосклонна към него и му плаща да живее в охолство дните си.Корените на това синекурно образование наречено СЕМ,се намират дълбоко под жълтите софийски плочки.Не помня,за кой пореден път „избират“този доцент,професор,академик, не греша уважаеми читатели,защото до края на поредния си мандат,г-н Лозанов ще „защити“и академичната си титла.Такъв е живота.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране