07.02.2019 | 23:09
Георги Ушев ли ще бъде следващият главен прокурор?
Кандидатурата на Ушев минава за по-приемлива за разлика от тази на зам.-главния прокурор Иван Гешев и шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев
Председателят на Апелативния спецсъд Георги Ушев най-вероятно ще е следващия главен прокурор. Това коментират усилено в магистратските среди пред Фрог нюз.

Последно въпросният съд нашумя с това, че шефът на ВКС Лозан Панов разпореди в края на миналата година да се извърши  проверка за наложените мерки за неотклонение на бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова.  Първата съдебна инстанция на два пъти ги пускаше под домашен арест, но апелативния наказателен  спецсъд отменяше това решение.

Веднага прокуратурата поиска Ушев да блокира проверката, поискана от Лозан Панов, но Ушев не се съобрази и предостави материалите на проверяващите.  В същото време единадесет съдии от Апелативния специализиран съд, начело с председателя му Георги Ушев, поискаха от Висшия съдебен съвет (ВСС) да се произнесе – опит за оказване на влияние върху вътрешното им убеждение ли е разпоредената от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов проверка. В резултата на това „на дръвника“ бе сложена главата на Панов-мечта за модела КОЙ.

Юристи са категорични, че кандидатурата на  Ушев минава за по-приемлива за разлика от тази на зам.-главния прокурор Иван Гешев и шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Те смятат, че ако се стигне до отстраняването на Панов, постът на Ушев за главен прокурор му е в кърпа вързан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране