06.11.2019 | 0:35
Георгиев от „БОЕЦ“: Прокуратурата лъже! Вчера ми връчиха втора изрична забрана да напускам страната
Той няма да може да пътува в чужбина за животоспасяваща операция на съпругата му

Лидерът на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, който месеци наред организира протести срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, стана мишена на абсурдни действия от страна на държавното обвинение. Във вторник прокуратурата му е наложила изрична забрана да напуска страната, въпреки че след по-малко от седмица той трябва да замине заедно със съпругата си Мариела за Франция. Там на жената трябва да бъде направена животоспасяваща трансплантация, чийто донор е самият Георгиев.

След като в медиите се вдигна шум, в късния следобед прокуратурата обяви, че забраната е отменена, и се оправда, че не е знаела за какво става дума. Твърдението й веднага бе опровергано от адвоката на Георгиев Николай Хаджигенов.

Председателят на БОЕЦ вече половин година е с повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на двама души от екип на Канал 3, които в продължение на няколко дни преследваха с камера и микрофон семейството му във Видин. Не е ясно защо за такова провинение изобщо се налага забрана за напускане на страната.

Късно снощи, Георги Георгиев съобщи във „Фейсбук“ за поредната лъжа на прокуратурата.

Ето какво написа той:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране