22.06.2020 | 0:41
ГЕРБ гласи Пламен Младеновски за шеф на КЕВР
Заради него е съкратено и изискването за професионален стаж.

Управляващата партия ще предложи за нов шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране Пламен Младеновски, сегашен директор на дирекция „Електроенергетика и топлоенергетика“ в регулатора, който работи там от 2013 г., започвайки от експертна длъжност. Това обяви шефът на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов.

Основно заради него е съкратено и изискването за професионален стаж. Младеновски се смята за политически необвързан. В края на миналата седмица парламентът откри процедурата по избор на нов председател на Комисията за енергийно и водно регулиране и четирима членове.

Още през април изтекоха мандатите на председателя Иван Иванов, който бе представител на Реформаторския блок от предишния парламент, както и на енергийните членове на комисията от ГЕРБ Евгения Харитонова и Светла Тодорова, водният комисар Димитър Кочков от БСП и Владко Владимиров от „Обединените патриоти“, който държи икономическия ресор.

Темата стана актуална, когато в началото на месеца стана ясно, че парното може да поскъпне въпреки поевтиняването на природния газ. Това предизвика гнева на премиера, който обяви, че съставът на КЕВР е за смяна. Таско Ерменков коментира, че парламентарната група на БСП все още не е решила кои ще са нейните номинации. За шефското място социалистите не смятат да се борят, защото не мислят, че имат шанс. Най-вероятно ще бъде подкрепен за нов мандат водният комисар Димитър Кочков. Претендентите ще станат ясни на 3 юли.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране