13.12.2015 | 16:38
ГЕРБ и #КОЙ се взеха, горчиво!
Процедурата беше водена вещо от церемониалмайстора тетка Цачева, която имаше честта да покаже на родите на двете страни, че сватбата няма как да не се случи
Румен Савов

Най-накрая стана тя, каквато от дълго време си я мислехме – в сряда (9 декември) ГЕРБ пристана на #КОЙ. И макар че най-личната и окичена с гербери булка в същия ден не се появи в тържествената зала на бракосъчетанието, тъй като не можеше да изостави атаката на футболния тим “Бистришките тигри”, там за пръв път в целия си блясък се появи корпулентният и виден отвсякъде жених, воден от огромно желание да се съчетае. Аферим!

Процедурата беше водена вещо от церемониалмайстора тетка Цачева, която имаше честта да покаже на родите на двете страни, приятели, познати, колеги, присъстващи и отсъстващи, че сватбата няма как да не се случи. Защото ищахът и на двамата виновници за събитието е голям, обезценени имоти ги чакат нейде в мазето на катебето и щастие за целия народ дебне отвсякъде.

В ролята на тайния сватовник се мержелееше още корпулентната и видна отвсъде, незаобиколима и най-вече абсолютно независима от всички, но пленена от любовта на двамата млади фигура на Сотир кадия, който по силата на своите задължения се грижи препаската на бедната Темида да е винаги връз очите й.

Откъм страната на булката очаквано се изправи и т.нар. гюрюджю (гледач – според традициите на турските сватби), чиято роля е съвсем отблизо да прецени дали родата на момата е склонна да я даде на петимния жених. Според традициите гюрюджю преценява какъв да е башлъкът (цената за момата), който зависи от нейните умения и красота. Все според тези традиции, с които напоследък нашият народ съвсем отблизо се запознава, двамата млади са наричани нишанлъ, тоест белязани.

Та в залисията от предстоящата сватба, освен благословията към белязаните, в церемонията гюрюджю Лютви успя да прокара и някои непредвидени досега правила за бедната Темида, които в бъдеще ще направят още по-независим и незаобиколим отвсъде онзи човек, в чиито ръце е препаската за очите й.

И тъй като според традицията сватба без кумове хич не бива, от страната и на двамата младоженци се яви баш юнак Гоце. Известен най-вече с това, че два пъти стана падишах, все с тайната подкрепа на башлъкчиите, които държат държавата на кантар и се сговаряха колко пари да й вземат с негова помощ. Той връчи скъп дар за младоженеца, като не даде и косъм да падне от главата на кадия Сотир. Баш юнакът си знае защо – от височината на пиедестала си кадията види и туй що се не види в придобиването на спа-хотел с пари, заделени уж от юнашката закуска на Гоце.

А краставицата остана за потомствено червената, впоследствие вапцана в царскожълто, а подир туй издокарана в синьо Меглена. В залисията около сватбата тя се показа като една истинска деформаторка, за която казаната дума дупка не прави, само и само да е във властта.

Случилото се в церемониалната зала, над която се мъдри надписът “Съединението прави силата”, щеше да е мило и смешно, ако не бе злокобно, защото засяга пряко живота на милионите работодатели на шепата български политически елит. Злокобно е, защото под светлия девиз, изписан на сградата на парламента, политиците безпринципно и безчестно се съчетават в немислими конкубинати, помамени от тъмната сила.

Но млада е надеждата, че все някога ще съмне.

1 коментар

  1. Ибриямов каза:

    Срам за българите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране