09.10.2020 | 12:20
ГЕРБ: Ние не сме черната овца на Европа, не сме по-зле от Северна Корея
Еврорезолюцията била рожба на хайверената левица и на Радан Кънев

Депутатите от ГЕРБ в Народното събрание го удариха на патриотизъм и обвинения срещу опозицията, че работи срещу интересите на България.

„Вие показахте, че вашата идеологическа идентичност е много по-силна от националната ви идентичност. Вие сте много повече социалисти, отколкото истински българи. Няма истински българин, който да изпитва удоволствие от такъв тип действия на своите представители“, скочи на социалистите Тома Биков от ГЕРБ. И подигравателно обяви, че опозицията е получила подкрепата в Европарламента на „няколко идеологически течения, които си отиват, защото хората не ги искат, на хора, които са се откъснали от света, на хайверената левица и на Радан Кънев“.

От думите му излезе, че случилото се в Европарламента не е обективна оценка за състоянието на страната ни, а резултат от политическо противопоставяне между европейските леви и десни. „Това не е мнението на Европа, а на европейските социалисти, на зелените, на либералите. Мнението на мнозинството хора в Европа е различно … Ние няма да приемем България да бъде черната овца на Европа, защото не е такава. Ние няма да допуснем в Европа да има двоен стандарт Подобна резолюция не е била приемана дори за Северна Корея. Ние не сме по-зле от Северна Корея, нито от други европейски държави, които през последните години фалираха, бяха подпомагани с милиарди от европейските данъкоплатци заради неразумната си политика – за разлика от България, която във всички кризисни ситуации успяваше да се справи сама“, каза Биков.

След което го удари на призиви към националното чувство на депутатите: „Достойните политици обичат държавата си, обичат народа си. Те не обвиняват народа, че живее в най-корумпираната и лошата държава, защото всяка държава се прави от народа, не от политиците.“ Според него опозицията защитавала „интересите на едно идеологическо малцинство, което се опитва да превземе Европа и да я управлява по недемократичен път“. „Това е разликата между Европейската народна партия и Партията на европейските социалисти – едните печелят изборите и управляват, а другите искат да управляват без да са спечелили изборите. Вие вкарвате предизборната кампания на България в Европейския парламент. Но утре изборите ще минат, а петното ще остане, ще остане и за други правителства“, прогнозира Биков.

Той завърши също на патриотична нотка: „Ние, колеги, оставаме българи, дали вие ще продължите да бъдете такива е ваш въпрос. Има случки в историята, при които сте показвали, че сте повече социалисти, отколкото българи.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране