30.06.2020 | 0:27
ГЕРБ се разцепи и в Сандански, екскметът Котев напусна партията
Очаква се той се присъедини към новата партия на Цветан Цветанов
Кирил Котев е Александър Манолев

Бившият кмет на Сандански Кирил Котев също напусна партията на Бойко Борисов. Той бе сред приближените на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който официално напусна управляващата партия и обяви, че създава нов политически проект за парламентарните избори.

Очаква се и Котев да се присъедини към новото формирование като повлече след себе си членове на местната партийна организация. Сериозно разцепление в структурите на ГЕРБ вече се случи във Видин и Плевен, чиито членове масово напуснаха партията и обявиха, че ще се присъединят към бъдещата формация на Цветанов.

Преди да стане кмет, Котев беше народен представител от ГЕРБ. На миналите местни избори той загуби от представителя на ВМРО Атанас Стоянов. Влияние оказа замесването му в скандала с фалшивата къща за гости на уволнения зам.-министър на икономиката Александър Манолев, построена с евросредства по Програмата за развитие на селските райони.

Луксозното имение край Сандански обаче е било ползвано само от Манолеви. Проверка установи, че като кмет Котев му е съдействал за прокарване на тръбопровод за минерална вода от центъра на Сандански до вилата, който също е платен с евросредства. Покрай „Апартаментгейт“ наяве излезе и семеен хотел на Котев върху държавен терени, свързан с незаконен водопровод за минерална вода.

„Получих ценни уроци през последната година и мога да кажа, че съм взел своето решение – напускам постовете, които заемам в ГЕРБ, и ще депозирам своята оставка като общински съветник. Това е лично решение, без емоция“, обяви в началото на ноември м.г. Котев, след като изгуби балотажа и не можа да получи нов кметски мандат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране