12.04.2021 | 13:36
ГЕРБ ще предложи свой кабинет
Партията на Бойко Борисов се обяви и за победител на парламентарните избори

Въпреки опитите да бъдем убедени в противното, изборите протекоха нормално. Това заявиха от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията, на която представиха своя анализ на резултата си на парламентарните избори.

Въпреки тоталната консолидация на няколко партии, които не знам за какво се бориха на тези избори, освен за това да ни „изметат“ от властта, коментира Томислав Дончев. „Изразявам благодарност към всички български граждани, които въпреки опитите да бъдат отвратени от изборния процес, отидоха да гласуват. Въпреки всичко българската демокрация е жива. Благодаря на всички граждани, които за сетен път ни дадоха своята подкрепа. За нас това е дълг и отговорност. Благодаря и на всички изборни администрации”, каза още той.

ГЕРБ ще следва процедурата по Конституция. „Като първа политическа сила сме длъжни да предложим правителство, въпреки малките му шансове то да бъде подкрепено. Ще предложим такова, което би могло да работи и да решава проблемите, както и да гони амбициозните цели, които сме си поставили“, обясни Томислав Дончев.

ГЕРБ печели 14-и избор, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района, ДПС в 3, „Демократична България“ в два, а „Има такъв народ“ и БСП по един, обобщи данните административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

ГЕРБ побеждава в 169 общини, където живеят около 70% от населението на страната, отчетоха от партията и изтъкнаха, че са подкрепени основно от активната част от населението – възрастовата група от 30 до 65 години. 42% от гласувалите за партията са висшисти, а над 50% – със средно образование.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране