01.10.2019 | 20:36
ГЕРБ в Кърджали бълнува за балотаж с Хасан Азис
ДПС изгони близкия до Цвета Караянчева шеф на полицията Венцислав Момчилов. Само Цветанов гарантираше защита на турците в ГЕРБ, а Бойко Борисов е прекалено близък до партията на Доган

Кандидат – кметът на ГЕРБ в Кърджали  Никола Чанев ще иде на балотаж с конкурента си от ДПС Хасан Азис. В това са убедени шефката на парламента Цвета Караянчева, която е депутат от областта, и общинската структура в началото на кампанията за местните избори, показа наше проучване. Те смятат, че Чанев ще повтори успеха на Румен Димитров от края на 90-те години на миналия век и ще изхвърли от Общината затъналия в корупционни схеми Хасан Азис, който пък иска да управлява града за 5-ти пореден път.

Фактите обаче опровергават прекаления оптимизъм на местните ГЕРБери, тъй като тази година се случиха събития, които по никакъв начин не работят на Никола Чанев.

А те са:

ДПС успяха на убедят Бойко Борисов да отстрани заместника си Цветан Цветанов и от парламента, и от партията. Това стана чрез поръчаното от движението разследване „Апартаментгейт“. Именно Цветанов беше моторът за пробива на ГЕРБ в смесените райони, какъвто е Кърджали. Без него, Цвета Караянчева е нула и тепърва й предстои да осъзнае този факт.

-през юли, контролираният от Бойко Борисов и ДПС вътрешен министър Младен Маринов направи неочаквана рокада в ОДВР – Кърджали. От директорския пост бе отстранен близкият до Цвета Караянчева Венцислав Момчилов, който бе изпратен на „работа“ в Жандармерията. На негово място от Пловдив бе привикан старши комисар Атанас Илков, който се прочу след нещастния случай в Лясковец през март 2014 г., когато при полицейска акция загина командосът Емил Шарков.

През май тази година Венцислав Момчилов арестува за корупция бившия зам.-кмет на Кърджали Мюмюн Али. Акцията шокира местните депесари, които без съмнение са поискали съдействие от Ахмед Доган за отстраняването на непослушния полицейски шеф.

Излишно е да се обяснява колко е важно ЧИЙ е шефът на МВР по време на избори.

-Структурите на ГЕРБ в общините с преобладаващо турско население се разпадат, тъй като Цвета Караянчева не може да гарантира тяхната безопасност (от провокативното и агресивно поведение на ДПС-активисти) или да им осигури кариера в държавни институции. Цветанов вече го няма, а Бойко Борисов е прекалено близък с ДПС на централно ниво, за да се реши да предприеме действия срещу дерибействащите депесари.

-Наскоро лидерът на ГЕРБ призова своите да подкрепят на изборите сегашния кмет на ДПС Себихан Мехмед в Крумовград….

-Водещият фактор от ГЕРБ в областта Цвета Караянчева лекува тежки травми след катастрофа.

Всички тези факти недвусмислено показват, че въпреки откритата омраза на турската интелигенция и младите турци към Хасан Азис, той ще продължи да управлява града и през следващите 4 години. Или по-точно съпругата му Невин, която от 20 години се разпорежда еднолично в Общината и гледа на местната власт като своя и на съпруга си собственост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране