29.10.2019 | 19:38
ГЕРБери опустошили Черноочене заради резила на местните избори
Нарязани са гумите на четирите автобуса, които извозват децата от селата в училищата и детските градини

Сигнал за нарязани гуми на автобус, разбити врати на две помещения в Черноочене, счупени стъкла на три сгради на кметства в общината, е подаден тази сутрин към 8 ч. в ОДМВР-Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър.

По-късно се оказа, че пораженията са далеч повече, а и криминалната линия се сблъска с политическата. Извършват се огледи, образувани са досъдебни производства, издирват се извършителите на невиждания погром, в който осъмнаха местните жители. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение.

На място бяха областният директор на МВР Атанас Илков, окръжният прокурор Желязко Стефанов, депутатката от ДПС Адлен Шефкед. Организирани са оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите. В Черноочене пристигна шефът на полицията в Кърджали Атанас Илков.

„Вандалите са вилняли през нощта срещу вторник между 3 и 4 ч., когато дойдохме на работа в общината, отпред пушеха подпалени пластмасовите контейнери и автомобилни гуми. Изпотрошени са стъклата на много сгради не само в административния център Черноочене, но и на кметствата в селата Житница, Водач, Дядовско и Минзухар. Категоричен съм, че подбудите са политически, а деянието – криминално“, заяви пред OFFNews преизбраният общински кмет Айдън Осман.

Според него е имало опит за умишлен палеж и на общинската сграда в Черноочене. Той допълни, че има сериозни поражения на автогарата, по офисите на БТК и ЕВН, частни фирми, автосервизи, а 5 автобуса са осъмнали с нарязани гуми, поради което децата днес не са стигнали до училищата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране