19.02.2018 | 18:11
Гергов: Не съм развял бялата кърпа пред Нинова
Някакви момчета се опитват да ми ходят по главата, за да правят кариера
Симо Русев

– Г-н Гергов, вие сте от заявилите се като вътрешна опозиция в БСП политици, същевременно сте лидер на най-голямата областна организация. Колко са верни твърденията, че Корнелия Нинова се страхува да идва на ваш терен в Пловдив?

– Няма такова нещо, няма никакво напрежение между мен и Корнелия. Това е невъзможно в ситуацията, в която се намира партията. И да е имало нещо, всичко е заминало – гледаме напред.

– Предстоят местни избори. За тях ли работите?

– Имаме 20 месеца до местните избори. Имам 23 организации, които трябва да мобилизирам и да ги подготвя.

– Ваши съпартийци твърдят обаче, че тази позиция означава, че сте капитулирали и сте хвърлили кърпата като вътрешна опозиция. Вярно ли е това?

– Мислите ли, че съм такъв? Това са интриги. Който ме познава, знае, че гледам напред. Аз съм бегач на дълги разстояния. В този момент нямаме нужда от вътрешни интриги. Имаме нужда от мобилизация на партията. Ние реално сме в предизборна кампания за местни избори от два-три месеца.

– А има ли напрежение между градската и областната организация? Бяха публикувани много остри реплики срещу вас от младежкия лидер в Пловдив Иван Петков – Бебето, той от приближените на Нинова хора ли е?

– Какъв е този? Опитват се да ми ходят по главата някакви, за да си правят кариера, но един, двама, трима или пет души не могат да бъдат противници на Гергов, защото аз стоя здраво на краката си и знам какво правя.

– Кой им дава енергия, кураж и самочувствие на тези хора?

– Аз ако нямам опозиция, значи съм на много грешна позиция. БСП е партия на диалога. Казваме си нещата в прав текст. Няма шикалкавене. Всеки има собствено мнение и си го отстоява. И това е положително, стига да не е комерсиално и кариеристично. Ако ходят по главите на някого, вече е друго нещо. Тия момчета нямат шансове. Тук става дума за авторитети.

– Не ви ли имат за авторитет само защото сте икономически силен и ако ви няма вас, няма да има кой да плати парното на партията?

– Тази теза не е основателна, защото ние си имаме субсидия от държавата за всеки глас. Имаме 88 000 гласа. Е, разбира се, че помагам. Нормално е. Който има – дава. Не само аз.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране