19.09.2020 | 12:34
Германия оттегли подкрепата си за Борисов
Според Атанас Атанасов високият рейтинг на президента Румен Радев се дължи на това, че от началото на протестите всичко, което казва, е истина

Съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов заяви пред БНТ, че според него германското правителство е оттеглило подкрепата си към Бойко Борисов. Причина за коментара му стана разследването на „Шпигел“ за причините за депортирането на турския гражданин Абдула Бююк. Според изданието българското правителство и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров са помогнали на Турция в преследването на няколко опоненти на режима в Анкара и по този начин са нарушили международни конвенции и правни принципи.

Атанасов разкритикува институциите, че мълчат за разследването, както и че Европейската народна партия, част от която е ГЕРБ в Европарламента, също не взима никакво отношение.

„Шпигел“ е проправителствено немско издание. То съгласува информацията, която пуска с германското правителство. За мен всичко това означава, че то е оттеглило подкрепата си за Бойко Борисов. Радикално и драматично се промени образа на България пред нашите съюзници“, каза Атанасов.

Той изрази увереност, че „Демократична България“ ще влезе в следващия парламент, както показват и социологическите проучвания. По думите му партията ще се бори да получи мандат за съставяне на правителство, защото „имаме самочувствието, че имаме капацитет да управляваме“.

„Ще сложим на масата програмата ни за реформи в съдебната система, в икономиката и как да функционира властта като цяло. Ще работим с тези, които приемат идеите ни. Като знам какви радикални решения имаме, не знам кои ще ги приемат“, каза още той.

Според Атанасов високият рейтинг на президента Румен Радев се дължи на това, че от началото на протестите всичко, което казва, е истина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране