19.05.2020 | 17:49
Германски туроператор: Подпомагането на чартърите от държавата е позитивен знак
Държавата ще подпомага с по 35 евро всяко място в чартърите до страната

Представителят на големия германски туроператор Der Touristik Deutschland у нас Калин Сутев приема като позитивен знак предложението на ВМРО да се подпомагат чартърните полети за пристигане на чужди туристи в България. „За първи път някой да почне да мисли реално за бизнеса и спасяването на летния сезон“, коментира Сутев пред TravelNews.

Идеята беше лансирана от вицепремиера Красимир Каракачанов още в началото на април след среща с туристическия бранш. Държавата ще подпомага с по 35 евро всяко място в чартърите до страната. Според Сутев трябва да се действа много бързо и да се разпишат правилата. „Готови сме да участваме в изготвянето на регламента, за да се случи по-бързо и да не изпуснем сезона“, каза той. Целта е да започнем да продаваме веднага почивки в България за юли, август и септември.

Ако Министерството на туризма и правителството се забавят много с регламента на мярката за чартърите има опасност да изпуснем сезона, смята Сутев. Според него конкуренцията ще бъде много голяма от дестинации като Гърция, Турция, Хърватия. Затова трябва да заложим на рекламата, че България е свободна от Covid – 19.
Калин Сутев обясни, че групите за май и юни са загубени. Засега за юли и август от туроператора отчитат около 50 000 записани германци, които не са сторнирали своите почивки по Българското Черноморие.

През 2019 г. от групата на Der Touristik Deutschland са пристигнали над 115 000 германски туристи у нас, като са реализирали ръст от около 6% спрямо предходната година. В групата влизат едни от най-големите туристически агенции в Германия – ITS, Der tour, Travelix.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране