07.01.2015 | 10:48
Гласуват глоби до 2 млн. лв. за мобилните оператори
Санкциите са при нарушение на цените за роуминг

Промени в Закон за електронните съобщения ще разглежда Министерският съвет на първото си за тази година заседание днес.

С промените се въвеждат регламентите за роуминга в обществените съобщителни мрежи в Европейския съюз. Предвидените глоби при нарушаване на регламента за максимални цени на едро за роуминг са между 400 хиляди и 2 милиона лева. Ако нарушенията са за цените на дребно, санкцията е от 50 хиляди до 2 милиона лева. От 10 хиляди до 100 хиляди лева ще бъде санкцията, ако мобилните оператори не са информирали потребителите за техните права при ползването на роуминг услуги.

Правителството ще предложи на президента да издаде указ за удостояване с орден „Стара планина” на доц. Атанас Щерев за заслугите му в областта на репродуктивната медицина и развитието на модерното акушерство и гинекология.

Очаква се за председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина да бъде определен заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, а за съпредседател от българска страна на междуправителствените комисии „България – Бавария” и „Бавария – Баден-Вюртенберг” – заместник-министърът на външните работи Румен Александров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране