20.04.2018 | 9:12
Глобяват телевизии за отразяването на катастрофата на „Тракия“
12 сигнала срещу недопустимото поведение на репортерите, основно на БТВ и Нова тв, са постъпили в медийния регулатор

Националният съвет за журналистическа етика (НСЖЕ) трябва да се произнесе за начина, по който БТВ и Нова телевизия отразиха катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загинаха шестима души. До това заключение стигна Съветът за електронни медии.

На последното си заседание медийният регулатор разгледа данните от мониторинг върху БТВ, Нова телевизия, „Канал 3“ и тв „Европа“, както и на програмите на националните обществени доставчици БНТ 1 и „Хоризонт“ на БНР. СЕМ констатира нарушение на етичните правила при отразяването на инцидента, но тъй като няма право да ги оценява, ще сезира НСЖЕ.

12 сигнала срещу недопустимото поведение на репортерите, основно на БТВ и Нова тв, са постъпили в медийния регулатор. Становището на СЕМ, както и видеоматериали от репортажите ще бъдат приложени в сигнала до Етичната комисия.

Регулаторът е открил и нарушения на Закона за радиото и телевизията, които касаят личната неприкосновеност. СЕМ ще глоби телевизиите, показали неетично отношение по време на отразяването на катастрофата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране