16.07.2015 | 21:08
Глобяват Ветко с 50 бона за изкоренана японска вишна
Новият собственик на "Кемпински" искал за засади вишни около хотела

Собственикът на хотел “Маринела” (бившия хотел “Кемпински”) ще отнесе максималната глоба от 50 000 лв. за премахване на дърво без разрешение от общината. В случая става въпрос за една изкоренена японска вишна пред входа на хотела.

“Нарушението беше констатирано в сряда, а днес (четвъртък б. р.) беше съставен акт. След няколко дни ще излезе наказателното постановление. Според наредбата глобата за юридически лица за подобно нарушение е до 50 хил. лв. Става въпрос за изключително ценно дърво, за символа на квартала и мисля да сме максимално строги”, обясни Дреков пред “Сега”. Основание за налагане на глобата е, че ценните дървета са върху общинска земя и за всякакви дейности, свързани с тях, трябва да се иска разрешение. В деловодството на общината не е имало искане нито за преместване, нито за премахване на японските вишни.

Кметът на района е получил сигнала в сряда по “Фейсбук” и веднага на място са били изпратени еколози. Вчера инспектори и полицаи също са огледали мястото. Според експерти и еколози от районната община обаче изкорененото дърво няма да може да се засади отново и да се възстанови.

От края на миналата година собственик на хотела е пловдивският бизнесмен Ветко Арабаджиев. След като пое хотела, той беше прекръстен на “Маринела”. Арабаджиев е искал на мястото на вишните да засади палми, а самите японски вишни да бъдат преместени край суши бара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране