18.06.2016 | 15:17
Голяма нужда: плащаме четвърт милион за тоалетна хартия за депутатите
Администрацията на Народното събрание е поръчала двупластова

Парламентът обяви обществена поръчка на стойност 257 000 лв. без ДДС за периодична доставка на хигиенни материали – тоалетна хартия и хартиени кърпи за ръце, кофи и чували за смет, сапуни и перилни препарати, както и дезинфектанти за хигиенни нужди. Закупените материали ще се ползват в двете сгради на парламента и за почивната станция на НС във Велинград в следващите 2 г.

Администрацията на НС е поръчала двупластова тоалетна хартия, а не от по-скъпата – трипластова. Поръчани са 19 568 пакета салфетки, които ще бъдат разпределени в стола и бюфета на парламента, както и за ресторанта и барчето във Велинград. Общата стойност на хартиени изделия за хигиенни нужди възлиза на 80 000 лв.

Очаква се от есента да бъдат подновени кошчетата за отпадъци, а отговарящите за почистването на НС и почивната станция във Велинград ще имат нови кофи и парцали. Парламентът е поръчал и 176 метли, както и парцали с дълги дръжки – тип МОП – 1640 бройки, за които ще бъдат платени 58 000 лв.

Ще бъде закупено и сериозно количество сапуни и перилни препарати, както и почистващи препарати за фаянс, паркет и т.н. За нуждите на хотелската база на Народното събрание ще отидат 16 000 малки сапунчета. А за сградите на парламента в София ще отидат 3360 литра течен сапун с глицерин. Поръчани са още 1200 литра течен прах за бяло пране, 720 литра за цветно, както и още 5980 опаковки прах за пране, всяко от по 600 грама и други общо 1400 кг прахове. Задължително условие е всичките прахове да са с омекотител. 68 хил.лв. пък струват поръчаните 2,5 тона препарати за съдомиялни машини.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране