15.10.2020 | 20:23
Гонят Георги Дерменджиев
Статистиката на селекционера от 8 мача е 6 загуби, 1 реми и 1 победа, а головата разлика - 3:10

Дните на Георги Дерменджиев начело на футболните „лъвове“ почти изтекоха. В БФС умуват дали да изгонят селекционера тази седмица или да го оставят до края на договора му. Пловдивчанинът реално има да избута още два мача с националите – срещу Финландия в София и с Ейре в Дъблин през ноември. В тях нашите ще се борят да не изпаднат в най-ниското ниво в Лигата на нациите.

След тези мачове нов договор на Дерменджиев няма да бъде предлаган. Статистиката на селекционера от 8 мача е 6 загуби, 1 реми и 1 победа, а головата разлика – 3:10. Проблемът е, че трудно ще се намери треньор за тези два мача. На 11 декември има конгрес и новото ръководство на БФС ще реши кой да е селекционер. Това ще е осма рокада за последните 10 години. За последно нашите играеха прилично при Петър Хубчев, но той избяга в Левски миналата пролет, където смени Дерменджиев.

Пред 478 души на Националния стадион (толкова са продадените билети) България допусна трета поредна загуба в рамките на седмица. Нашите паднаха от Уелс с 0:1 и останаха на последно място в Група 4. За 90 минути националният ни отбор не отправи нито един удар в очертанията на вратата на гостите, а те вкараха гол чрез Джонатан Уилямс (85).

„Имаше определено желание в играчите. Важно е да видим всички момчета в игра и да установим кой ще върши работа. Виждат се тези, които имат желание и качества, но не трябва да обвиняваме останалите. Анализира се всичко в играта и се забелязва, че ситуацията е притеснителна. Колко треньори дотук минаха – Матеус, Пенев, Стоичков, Хубчев и други, нивото е пак същото – това е. Има психологически срив“, защити се Дерменджиев.

„Много сме далеч от истината. Разиграваме в нашата половина добре, но нямаме нито едно положение пред вратата на съперника. Как да вземем точка с тази игра? Логично ни вкараха гол. А трябва да призная, че резултатът можеше да е по-катастрофален, ако играчите на Уелс бяха по-точни в последната фаза. В Европа нивото е много високо, не можем да разчитаме на двама души и половина. Първенството ни е на ниско ниво, а малко българи играят в чужбина. Това е реалността. Няма увереност и самочувствие, виждам дори страх в очите на някои момчета“, каза Ники Михайлов. В този мач, въпреки наднорменото си тегло, вратарят дори беше капитан.

„Поздравявам играчите, че не се предадоха и се бориха докрай. В двата мача вкарваме в края срещу България, но продължаваме да вярваме и да търсим гола до самия край. Превръща се в добър навик за нас. Вкарахме фантастичен гол. Не можем да се оплачем от това, което се случва, защото групата е тежка. Имаме трудни два мача, които ни остават, и трябва да сме търпеливи“, обяви селекционерът на Уелс Райън Гигс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране