07.06.2020 | 11:18
Горанов към Божков: Стига с този панаир
Финансовият министър призова бизнесмена да даде конкретни доказателства за твърденията си

„Твърденията на бизнесмена Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет?“. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира обвиненията на бизнесмена отпреди 2 дни към него за корупция и рекет. Чрез поредна публикация във „Фейсбук“ укриващият се в ОАЕ бизнесмен, който е с повдигнати у нас обвинения за данъчни измами и други криминални деяния, разказа, че е бил принуждаван да предаде лотарийния си бизнес безвъзмездно на посочен от Горанов субект.

“Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?”, допълни Горанов, цитиран от Би Ти Ви.

„Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата”.

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета “Борисов” е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

След като в петък в публично в различни медии се закле, че не е взимал пари от Васил Божков, премиерът Бойко Борисов коментира днес, че Владислав Горанов трябва да отговаря за себе си. „Дали вярвам на Горанов? Нямам съмнения“, ядосано отговори Борисов на репортерски въпроси. Той обяви как финансовият министър е осигурил 15 млн. лв. за детските градини и още толкова съфинансиране за метрото.

След това настоя репортерите да не го питат всеки ден едно и също по обвинения на човек с 18 обвинения, а когато съдебните органи си свършат работата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране