24.01.2020 | 20:20
Горанов се поправи, таксите за лотариите няма да се намаляват
По-малко от 24 часа след като министърът внесе своите идеи за промени в Закона за хазарта, днес ги коригира

След като вчерашното предложение на Владислав Горанов около таксите за хазартните игри и лотариите предизвика медиен и обществен шум, днес от финансовото министерство се отказаха да намаляват налога. По-малко от 24 часа след като министърът внесе своите идеи за промени в Закона за хазарта, днес ги коригира. Държавната такса върху лотариите и спортните залагания няма да се променя и ще се запази сегашното облагане – с 15 процента върху направените залози, обявиха от МФ.

Вчерашното предложение на Горанов реално намаляваше таксите за частните лотарии и то на фона на скандала около проверката на АДФИ, която показа, че тези фирми са си спестили над 210 милиона лева именно от такси за последните 5 години. С промените, предложени от министъра, реално нивото на налога ще да се изравни с плащаното досега от Васил Божков, който продължава да твърди, че е направил всичко, което изисква законът.

“Предвид, че облагането на хазартната дейност винаги е във фокуса на общественото внимание и всяка промяна в модела на облагане подлежи на различни интерпретации дали това е най-подходящият и справедлив модел за хазартния пазар в страната, Министерството на финансите запазва действащия модел на облагане на традиционния хазарт”, се казва в съобщението от ведомството на Горанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране