20.02.2015 | 8:30
Гори джамията във Варна, един човек е с опасност за живота
Пострадалият е в тежко състояние заради силното обгазяване

Пожар избухна във варненската джамия. Три противопожарни автомобила участват в гасенето на пожара, който стана рано сутринта.

В болница с опасност за живота е откаран пазачът на религиозния храм. Пострадалият е имамът на джамията.

От Бърза помощ – Варна, където е приет пациентът, посочиха, че пострадалият е в тежко състояние заради силното обгазяване.

Той е в кома с белодробен оток. Извършват се всички манипулации по спасяване на живота му. Пострадалият е е транспортиран до Токсикологията на Военноморска болница – Варна.

От пожарната казват, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. Наложи се пожарникарите да разбиват вратите на храма, за да достигнат до пламъците и да запонат да ги гасят. Полицията също пристигна на място и отцепи района.

Пред bTV шефът на варненската пожарна комисар Тихомир Тотев съобщи, че около 6.15 ч. е получен сигнал за пожар в джамията, която се намира в централната част на града. На място са пристигнали два противопожарни автомобила, но е бил повикан и трети.

„Обстановката е силно горене на първия етаж на джамията в жилищни помещения”, каза комисар Тотев. При разбиването на входната врата е открит и изведен мъж в безпомощно състояние, обясни той и допълни, че сега мъжът е в критично състояние и има пряка опасност за живота.

Пожарът е локализиран и няма опасност да засегне други сгради. Не е засегната и молитвената част на храма.

Комисар Тотев каза, че за момента не може да потвърди кой е пострадалият.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране