06.03.2019 | 0:01
Говорят за Велика Сърбия, а създават Велика Албания
Сърбия недоволна от настроенията в Хърватия
В Хърватия се създава антисръбска атмосфера, която се превръща в начин на управление. Това заяви сръбският министър на външните работи Ивица Дачич, цитиран от А1 On.По-рано кукла с образа на сръбският политик Милорад Пуповац беше изгорена на карнавал в близост до Сплит. Според Дадич това не е изолиран инцидент или нещо, което се ползва само за политически кампании.

„Такива събития изпращат сигнал, че сърбите нямат място в Хърватия. На сръбското консулство във Виена се появи абревиатура на армията за освобождение на Косово и ние веднага изпратихме протестна нота. Това показва, че има политика за Велика Албания, която не се чува от международната общност. Някои представители на международната общност не пропускат възможност да плашат с Велика Сърбия, докато създават Велика Албания, което е интересно развитие“, заяви Дачич.

Той заяви, че това показва, че Сърбия е права да говори за двойни стандарти. В момента страната преговаря за признаване на статута на Косово. Вече има признаци, че тя може и да признае независимостта на страната. Така Сърбия ще има свобода да влезе в ЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране