06.07.2015 | 17:50
Гурбетчиите ни остават в уж фалиралата Гърция
Вицепремиерът Калфин преброи там близо 200 000 нашенци
Няма индикации, че българите, които работят в Гърция са готови да се върнат. Това заяви на пресконференция във Варна вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.Той посочи, че правителството следи какво се случва в Гърция и обясни, че рисковете за България са свързани основно с търговията, както и с българите работещи в Гърция, които са около 120 хиляди, а по време на летния сезона достигат и 200 хиляди.Вицепремиерът допълни, че голяма част от тези хора живеят трайно в Гърция. “Непосредствена опасност няма”, подчерта той. Калфин уточни, че темата за българите, работещи в Гърция, се коментира непрекъснато в страната ни.

Вицепремиерът каза още, че дори и да се стигне до връщането на част от българите, работещи в южната ни съседка, този потенциал на работещи хора може да бъде използван в областите, в които на българския пазар има дефицит на кадри.

Ивайло Калфин уточни, че голяма част от българите работещи в Гърция са заети в сферата на туризма, а в България има недостиг на хора с добра квалификация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране