12.04.2021 | 17:15
Хаджигенов чака мандат от Румен Радев
Малките опозиционни партии няма да успеят да пробият в следващия парламент, а ГЕРБ ще увеличи подкрепата си

Ако малките опозиционни партии успеят да съставят правителство, вероятността от провал не е голяма, но ако не успеят, предсрочни избори сега ще бъдат почти сигурен провал и под някаква форма ще върнат статуквото на власт.

Това каза за „Фокус“ Николай Хаджигенов, избран за депутат от Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

„Основната причина, поради която направихме тази странна и все още неразбираема коалиция, принципно невъзможна по условия, беше тази. Ние се събрахме абсолютно различни хора, с различни идеи, с различни идеологии и начин на мислене, обединихме ги в името на една обща цел.

Това, което направихме на площада, в доста по-малък мащаб го направихме в коалицията. Сега се опитваме да го направим в опозиционните партии, които до онзи ден бяхме извънпарламентарни.

Надявам се, да се сработим, защото нямаме друг избор. В противен случай Борисов продължава да язди белия кон, в неговия случай черна джипка.

Както виждате, той не е излязъл от предизборна кампания, продължава да живее с идеята, че управлява и се готви за нови избори“, коментира той.

По думите на адвокат Хаджигенов е илюзия, че служебно правителство ще махне шефове на РДВР и РПУ -та в страната и всичко ще стане така, както трябва.

„ГЕРБ и Борисов са 12 години на власт, те не само разполагат с милиарди, но държат хора навсякъде. Опозицията не може да си позволи грешки, всяка една наша грешка е в полза на Борисов и ГЕРБ, без значение от какъв тип е “, подчерта той.

„Няма вероятност ГЕРБ да състави правителство, коментира Хаджигенов. След това думата ще имат хората на Слави Трифонов. Ако те решат да откажат, президентът трябва да връчи третия мандат на някоя от опозиционните сили“, подчерта адвокатът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране