08.04.2021 | 11:15
Хаджигенов се предложи за министър
Не можем без подкрепата на БСП, трябва да приемем гласове и от ДПС, и от ГЕРБ, ако ни ги дават

Николай Хаджигенов от Отровното трио, сега съпредседател на „Изправи се! Мутри вън!” и прясно избран депутат на Мая Манолова, издаде мерака си да стане министър. Адвокатът обаче облече амбицията си в благороден жест – щял да стане министър, ако трябвало да жертва себе си, каза той пред БНТ.

„Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно“, каза Хаджигенов пред националната телевизия.

Той коментира, че е проследил платформата „Ти броиш“ на „Демократична България“ и за негова изненада резултатите съвпадат почти до втория знак с резултатите от ЦИК. Това е приятна изненада, очаквах доста машинации, заяви Хаджигенов.

„На този етап имаме един приемлив резултат, относително доста честен. Това, което трябва да направим, е да опитаме да съставим правителство, да опитаме да довършим ламята. Това правителство може да има много кратък живот, за този кратък живот обаче ние трябва да променим Изборния кодекс, за да може следващите избори да имат смисъл – електронно гласуване, видеонаблюдение на избирателните секции, гласуване по пощата“, обобщи Хаджигенов.

Възможно е да има две в едно избори през септември, възможно е да има и предсрочни избори, според него, но вероятно това нова правителство ще оцелее поне три месеца. По думите му, в една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател.

На този етап не мислим за наши министри, обяви Хаджигенов. Ако трябва някой от нас да пострада, ще го пожертваме и ще го дадем – да стане министър, допълни той. И добави в отговор на въпрос, че и той самият би се пожертвал за министър в рамките на своята компетентност, защото не харесва политиците – пенкилер.

Тази безумна коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, която направихме, сработи. Не е това, което ни се иска, но сработи, призна Хаджигенов. Не ми харесва тази коалиция, направих нещо, което не ми харесва, но работи, така можем да направим и правителство, каза още той.

„Част от вота е насочен по този начин, хората продължават да търсят месия – човека с вълшебната пръчица, което някога доведе Байко Борисов на власт. Това е грешка. Когато демокрацията работи както трябва, няма значение човекът, който ще е най-отпред. Естествено има значение, но то не трябва да бъде толкова голямо“, категоричен беше той.

Харесва ли ни или не гласовете на БСП ни трябват. Нямаме избор без подкрепата на БСП. Как няма да вземем подкрепата на ДПС – какво ще им кажем, не ви искаме гласовете. И ГЕРБ да ни подкрепят – чудесно, това е най-бързият начин да ги ликвидираме, каза още Николай Хаджигенов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране