22.07.2019 | 0:32
Хакерска атака и в Русия, удариха Федералната служба за сигурност
Разкрити са проекти на служби срещу потребители в социалните мрежи

Хакери са източили данни от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, съобщават „Форбс” и руската редакция на Би Би Си. Според информация на двете медии хакер са източени 7.5 терабайта данни от компания-подизпълнител на проекти.

Изтеклата информация разкрива подробности за някои специални проекти на руската служба за сигурност като разработки за извличане на данни от социалните мрежи, включително „Фейсбук” и „Линкдин”, проследяване на хора, използващи анонимния браузър TOR и разделянето на интернета, ползван от държавните институции от този на световната мрежа.

Хакери от групата 0v1ru$ са публикували на сайта на компанията SyTech подробности за изтеклите данни на 13 юли.

Данните са източени от сървъра на обслужващата службите ИТ компания. Хакерите оставили усмихнато лице на началната страница на компанията.

0v1ru$ са предали данните на хакерската група „Дигитъл революшън”, които са ги публикували и разпратили до различни медии.

ФСБ (Федералната служба по безопасност) е наследник на съветското КГБ и се грижи за контраразузнаването на Русия, но освен на територията на страната, осъществява и големи операции по наблюдение и събиране на информация в чужбина, отбелязва „Форбс”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране