19.05.2016 | 22:15
Хеликоптер се разби край Несебър
На място е загинал пилотът на вертолета – 61-годишният Митко Димитров

Хеликоптер на селскостопанската авиация катастрофира в землището на село Гюльовца, община Несебър, вчера сутринта. На място е загинал пилотът на вертолета – 61-годишният Митко Димитров от Бургас.

Тялото му е било открито в опожарения хеликоптер от екипи на EVN, които се отзовали на сигнал за авария в района. “С машината са пръскали земеделска продукция. Не мога да потвърдя дали пилотът е загинал. На мястото има полицейски екипи, районът е отцепен”, обясни кметът на селото Жельо Желев. Хеликоптерът е излетял от поморийското село Порой.

Според първоначалното разследване до падането на машината – модел K 26 LZ 6042, се стигнало заради нарушени правила за движение и непредпазливост. Предполага се, че хеликоптерът е летял твърде ниско, от което се е оплел в далекопровод. Познати на загиналия мъж коментираха, че той е опитен пилот. Над нивата, която пръскал с препарати, летял за трети път. Националната следствена служба и окръжната прокуратура в Бургас започнаха следствено дело срещу неизвестен извършител.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране