05.08.2019 | 0:14
Храбрите „смърфове“ не се дадоха на Лудогорец
Локомотив (Пловдив) взе точка от "орлите"

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) завърши 1:1 у дома с шампиона Лудогорец в мач от 4-ия кръг на efbet Лига преди следващите им срещи от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Бирсент Карагерен (60) даде аванс на домакините, но скоро след това Вандерсон (63) възстанови равенството и оформи крайния резултат. Така „смърфовете“ спряха полета на „орлите“ от три победи победи и прекъснаха кошмарната си серия от четири домакинства без гол срещу този съперник във всички турнири.

Домакините започнаха по-активно и в 7-ата минута Пламен Илиев спаси слаб удар на Анте Аралица с глава след центриране на дебютанта Николай Николаев. Малко след това Томашевич сбърка при дълго подаване на Григоре и после фаулира Сисиньо в наказателното поле, а реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа, пропусната от Дан Битон. Израелецът шутира силно, но Пиргов се хвърли и отрази удара в десетата минута. Три минути след това и гредата помогна на „смърфовете“ след удар на Вандерсон от фаул.

В 23-ата минута Аралица не успя да нанесе точен удар от близка дистанция. Лудогорец взе инициативата и десет минути по-късно Пиргов трябваше да се намесва. Недялков центрира отляво, а Езе опита да избие и прати топката в рамките на вратата, но стражът с изби със страхотен рефлекс. Секунди след това Малебма тръгна да връща топката към своя вратар, но тя беше пресечена от Швиерчок, който технично върна към Вандерсон и бразилецът не стреля веднага, но след добра намеса на Езе не се стигна до гол. Езе пробва рефлекса на своя вратар и в 40-ата минута с глава, а Пиргов пак спаси. Две минути след това при центриране от фаул Езе удари гредата, но беше в положение на засада.

Бруно Акрапович реши да замени игралия силно през първата част Николай Николаев, пускайки в игра Бирсент Карагарен, който след час игра му се отблагодари с гол за 1:0. Три минути по-рано голмайсторът Карагерен фаулира Вандерсон в наказателното поле, но Тодоров този път не посочи бялата точка.

Радостта на „смърфовете“ бе кратка и три минути след гола им гостите изравниха. Битон отне топката от Бахтич на границата на наказателното поле на Лудогорец, а домакините поискаха фаул за играта на израелеца, който на Вандерсон и бразилецът от малък ъгъл вкара за 1:1.

Треньорът Стойчо Стоев пусна в игра Клаудио Кешеру и Мавис Чибота и първият от тях беше близо до красив гол с пета след центриране от корнер, но Пиргов отново спаси. До края на мача гостите така и не успяха да стигнат до обрат и записаха първа грешна стъпка в шампионата след три победи на старта.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ЛУДОГОРЕЦ 1:1

1:0 Бирсент Карагерен (60′)
1:1 Вандерсон (64′)

ЛОКОМОТИВ: Илко Пиргов, Лукас Масоеро, Давид Малембана, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Николай Николаев (46 – Бирсент Карагерен), Елитон Жуниор, Парвизджон Умарбаев (81 – Петър Витанов), Един Бахтич, Уирис Оливейра, Анте Аралица (58 – Ален Ожболт)

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Сисиньо, Антон Недялков, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Яцек Горалски, Дан Битон (84 – Димо Бакалов), Жоржиньо (67 – Мавис Чибота), Якуб Шверчок (67 – Клаудио Кешерю), Абел Анисе, Вандерсон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране