06.11.2019 | 12:16
Христин Илиев: Абонатите на „Топлофикация Бургас“ могат лесно да предвидят разходите си за отопление
За бургазлии парното не е лукс, а комфорт, казва изпълнителният директор на дружеството

Ако абонатите изберат „Топлофикация Бургас“ ЕАД за лице, извършващо дялово разпределение на топлинната енергия, ние му предоставяме уреди за разпределяне на топлинната енергия, отговарящи на европейските и български стандарти, както и възможност за избор за начина на отчитане и изчисление на консумираната от тях топлинна енергия, разясни Христин Илиев.

– г-н Илиев, вижда се, че полагате сериозни усилия, за да сте конкурентни на пазара и предпочитани от жителите на Бургас. Бихте ли ни казали смятате ли, че трудът Ви е оценен?

– Ще започна малко по-отдалеч. В страната ни има насадена негативна представа за работата на  топлофикационните дружества. На тях не се гледа с особено добро око и рядко може да се чуе добър коментар за нас като предприятия. Смятам обаче, че това се дължи на факта, че хората реално имат твъре малко информация за дейността ни и за големите усилия, които полагаме, за да им осигурим топлина, уют и комфорт в домовете им.

В „Топлофикация Бургас“ ЕАД обръщаме сериозно внимание на изправността на всички инсталации, съоръжения и системи. Важен приоритет за нас е и добрата работа на центъра за обслужване на клиенти, защото той е връзката ни с хората. Уверявам Ви, че всички сигнали, които постъпват, се обработват по възможно най-бързия начин.

В дружеството са изградени и функционират системи за наблюдение, контрол и управление на енергийните съоръжения, за събиране и визуализиране на данни от топлопреносната система. Aвариите се отстраняват максимално бързо.

Това е много сериозна ежедневна работа. Смятам, че трудът ни вече дава резултати и все повече хора търсят нашата услуга. Разбираме го и от обратната връзка, която получаваме от нашите доволни клиенти.

– „Топлофикация Бургас“ ЕАД се класифицира като „предприятие с нисък рисков потенциал”, но независимо от това предполагам следите стриктно безопасността при работа и аварии?

– Да, имаме авариен план за защита при бедствия и вътрешни правила за осигуряване на пожарна безопасност. Поддържаме в добро състояние всички технически съоръжения, инсталации и транспортни средства, осигуряване безпрепятствен достъп до всички сгради и водоизточници. Стриктно и периодично се извършват обучение и проверка на спазването на инструкциите и правилниците за безопасност от всички наши служители.

За нас основна задача е  безопасните и здравословни условия на труд на работещите на територията на централата, както на своите служители и работници, така и на външните фирми и временно пребиваващи лица.

– Как успявате да запазите и поддържате ниски цени на услугите?

– Основна роля играе внедреното преди години когенерационно производство – изключително модерно за страната. При нас парното отопление не е лукс и домакинствата могат лесно да предвидят разходите си за него.

– Някои топлофикации в страната предлагат услугата дялово разпределение на топлинната енергия? Има ли я и при Вас?

– Да, “Топлофикация – Бургас” ЕАД притежава всички необходими удостоверения и е вписана в публичния регистър на лицата, извършващи услугата дялово разпределение.

Ако абонатите изберат „Топлофикация Бургас“ ЕАД за лице, извършващо дялово разпределение на топлинната енергия, ние му предоставяме уреди за разпределяне на топлинната енергия “Siemens” и “Brunata”, отговарящи на европейските и български стандарти, както и възможност за избор за начина на отчитане и изчисление на консумираната от тях топлинна енергия. Не на последно място гарантираме бърз и качествен ремонт и точно определяне на разхода.

– Какви цели си поставяте на прага на новия отоплителен сезон?

– Подобряване на ефективността на работата ни и още доволни клиенти. С цел увеличение на производството на топлинна енергия посредством биомаса, през новия регулаторен период, Дружеството осъществи реконструкция на един от водогрейните газови котли. Биомасата, която ще използваме, представлява отпадни продукти от дървесина и слънчогледови и други пелети.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране