20.01.2021 | 11:53
Христо Иванов: Няма да се коалираме с ГЕРБ, БСП и ДПС
"Демократична БЪлгария" ще се яви сама на изборите

В коалиционното споразумение на „Демократична България“ ще има много ясни червени линии – обединението ще се яви самостоятелно на избори и няма да влиза в коалиции с ГЕРБ, ДПС и БСП„. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ пред Би Ти Ви в сряда.

Думите му са по повод коментара на другия съпредседател на дясното обединение – Атанас Атанасов, който каза, че са възможни преговори с БСП, ако лявата формация подкрепи програмата на „Демократична България“.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова пък покани вчера политически формации и неправителствени организации за разговори, за да направят общ фронт за честни избори и за паралелно на ЦИК преброяване на резултата от парламентарния вот на 4 април. Засега твърд отказ от тези разговори направи Слави Трифонов, лидер на „Има такъв народ“.

Христо Иванов каза още, че за приоритети, свързани с демокрацията и върховенството на закона, „Демократична България“ ще работи за постигане на широки мнозинства.

„Длъжни сме да дадем не просто констатации колко е трудно и каква е корупцията, трябва да дадем път, за да могат българските граждани да се надяват, че България може да се освободи от епохата „Борисов“, епохата на омертата и корупцията. В името на това ние ще се обърнем към всеки народен представител“, обясни Иванов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране