20.01.2021 | 11:53
Христо Иванов: Няма да се коалираме с ГЕРБ, БСП и ДПС
"Демократична БЪлгария" ще се яви сама на изборите

В коалиционното споразумение на „Демократична България“ ще има много ясни червени линии – обединението ще се яви самостоятелно на избори и няма да влиза в коалиции с ГЕРБ, ДПС и БСП„. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ пред Би Ти Ви в сряда.

Думите му са по повод коментара на другия съпредседател на дясното обединение – Атанас Атанасов, който каза, че са възможни преговори с БСП, ако лявата формация подкрепи програмата на „Демократична България“.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова пък покани вчера политически формации и неправителствени организации за разговори, за да направят общ фронт за честни избори и за паралелно на ЦИК преброяване на резултата от парламентарния вот на 4 април. Засега твърд отказ от тези разговори направи Слави Трифонов, лидер на „Има такъв народ“.

Христо Иванов каза още, че за приоритети, свързани с демокрацията и върховенството на закона, „Демократична България“ ще работи за постигане на широки мнозинства.

„Длъжни сме да дадем не просто констатации колко е трудно и каква е корупцията, трябва да дадем път, за да могат българските граждани да се надяват, че България може да се освободи от епохата „Борисов“, епохата на омертата и корупцията. В името на това ние ще се обърнем към всеки народен представител“, обясни Иванов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране