14.09.2023 | 10:33
Христо Стоичков отряза Иван Портних за ПОДКРЕПА
Кметът на Варна е разследван от европейската прокуратура заради рибарското селище „Карантината“

Кметът на Варна Иван Портних, който напира яко за пореден мандат, се уплаши от арест, нареден от Европейската прокуратура.

Политикът ревна защитно, като вкара в компанията по ,,избелването си самия Христо Стоичков. Портних се щракна със звездата и легендата на борбата Валентин Иорданов на волейбол във Варна. Според запознати обаче Камата се е ядосал много и е предупредил кмета, че не иска да използва името му в започналата изборна кампания. Иван Портних е разследван от европейската прокуратура заради рибарското селище „Карантината“.

„Отсега предполагам какви ще са следващите действия — спешно и срочно повдигане на обвинения, а може би и арест непосредствено преди местните избори“, заяви кметът. Той допълни, че винаги е готов да съдейства и е съдействал при всички проверки, извършвани в Община Варна, но подобни политически манипулации и активни мероприятия, според него, са „абсолютно недопустими“.

Кметът на Варна заяви още, че вече има подадено възражение до Европейската прокуратура за Йоан Каратерзиян  като вещо лице, тъй като е заинтересована страна по случая — от негово име са постъпвали редица жалби относно рибарското пристанище, а самата жалба в ЕП е подадена от представител на ПП-ДБ. Европейската прокуратура обаче реагира незабавно със съобщение, че не се занимава с политика. Предмет на разследването са близо 10 милиона лева, отпуснати по програми на ЕС.

Бъркотията около Портних е причината всички основни сили да крият кандидатите си до последния момент. ГЕРБ явно има информация и изчаква съдебната сага около настоящия кмет. Останалите сили признаха в неофициални разговори с „Галерия“, че имат готови кандидати, но също дебнат какво ще стане с Портних. Очаква се развръзката да е ясна до към 15 септември.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране