30.05.2015 | 0:01
Имамов не разбира защо трябва да се пише, че убиецът е „циганин“
Ако прочетете в американски вестник: Негър уби баба, нали знаете какво ще се получи, попита риторично депутатът от ДПС

Ромите са използвани преди изборите от всички политически партии, заяви пред БНТ зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов. „Включително и от вас ли?“, попита водещият. „Аз казвам: От всички! Това, което се случва в Гърмен, няма няма нищо общо с политиката на ДПС“, продължи да отклонява истинския отговор Имамов.

Помолен да тълкува думите на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която също участваше в предаването, че правата вървят с отговорностите, той отговори: „Правата и задълженията са еднакви за всички. Както може да се каже, че е незаконно строителството в квартал „Кремиковци“ в Гърмен, така и явната, откритата закана за саморазправа с ромите е незаконна – дори много по-опасна от незаконното строителство.“

Според Алиосман Имамов, изтъкването на етническата принадлежност при извършване на престъпление от медии и политици също подклажда етническа омраза и е опасно. „Защо трябва в заглавието на вестника да се изтъква, че убиецът е циганин? Ако прочетете в американски вестник: „Негър уби баба,“ нали знаете какво ще се получи?“, попита риторично зам.-председателят на ДПС.

1 коментар

  1. митко бомбата каза:

    Ами щом може да се изтъква“бивш военнен при самоотбрана“ или“полицай при изпълнение на служебен дълг нападнат с брадви от цигани“явно не е толкова страшно да се знае а дори е хубаво да се знае кой е извършил долното и мерзко престъпление убийство!!!В края на краищата като не искат да се изтъква ами да не убива мургавия и неинтегриран „брат“или като е циганин да го пазим в тайна все пак знаем,че Темида е с вързани очи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране