27.06.2019 | 18:14
Ин витро лекар оплождал жени със своя сперма
Броят на биологичните му деца не е известен, но са десетки

Лекар, собственик на клиника за ин витро забременяване, години наред оплождал жените-пациентки със своя семенна течност, а не с тази на техните партньори, съобщава Би Би Си. 80-годишният вече канадският доктор Норман Баруин, практикувал в провинция Онтарио, Канада, е лишен от лиценз да упражнява професията, но това е твърде закъсняма мярка, тъй като първите случаи на незаконната му и извратена практика датират от преди повече от 40 години.

Точният брой на биологичните деца на Баруин вероятно е десетки. „Първите случаи на забременели и родили след терапията в неговата клиника жени са били регистрирани в края на 70-те години на миналия век“.
До разкритието се е стигнало, след като едно от родените по този метод деца – Ребека Уилсън се усъмнила, че докторът е нейният истински родител. Тя откривала големи прилики между него и себе си и се подложила на генетичен тест. Изследването на ДНК потвърдило съмненията й. Тогава Уилсън разпространила информацията и случаят разбунил цяла Канада.

Съсловна организация в Онтарио вчера е решила, че Баруин е погазил всички норми на лекарската професия и му отнела разрешителното да упражнява най-хуманната професия. Баруин бил представляван от адвокат, който посочил, че неговият клиент е признал всички свои прегрешения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране