29.11.2023 | 12:51
Искат Красимир Балъков за шеф на БФС
От години шефът на футболната централа се избира от ГЕРБ и ДПС

Красимир Балъков е най-актуалното име за нов шеф на БФС, твърди „Галерия“. Легендата на родния футбол е бил поканен да се кандидатира за поста от шеф на елитен тим. Доста клубни босове също са готови да го подкрепят на предстоящия конгрес.

Форумът най-вероятно ще е в средата на март, след като Борислав Михайлов най-сетне се реши да подаде оставка. Бала поискал няколко дни, за да помисли. Като сериозен немски възпитаник, легендарният халф едва ли ще се хвърли в авантюрата, ако няма реални шансове да спечели.

Вероятно предстои совалка на Балъков и негови хора сред политическия елит. Не е тайна, че от години шефът на БФС се избира от ГЕРБ и ДПС. Схемата е проста – на конгреса решаващ глас имат клубовете от малките населени места, а повечето от тях са общински. Каквото каже кметът, това е!

А именно ГЕРБ и ДПС все още държат най-много общини в местната власт.

По информация на изданието бившият халф на „Етър“, „Спортинг“ и „Щутгарт“ се харесва и на Бойко Борисов и на хората от ДПС. Балъчето е компромисна фигура, защото е интелигентен, сериозен, умерен и успял да се оварди от скандали през годините.

Твърде вероятно е Борисов и Пеевски да го подкрепят, макар и неофициално, тъй като го предпочитат пред останалите кандидати. Ако това се случи, постът му е в кърпа вързан. Досега президентския пост във футбола ни официално поискаха Димитър Бербатов и Христо Крушарски, съсобственик на „Локо“ (Пловдив). Силните хора в ГЕРБ и ДПС обаче изобщо не харесват Бербо, не го подкрепиха и на предния конгрес.

Бербатов минава за близък до „посолството“ и е приятел с харвардците, така че логично ще търси помощ от тях. Шансовете на голмайстора рязко намаляват. Не го обичат и феновете, защото изостави националния отбор в пика на кариерата си. Иначе Бербо е харесван от аматьорските тимове. Кандидатурата на Крушарски е по-скоро за цвят, тъй като никой във футбола не приема сериозно ръсещия бисери бизнесмен от Говедарци.

Сред спряганите имена е и депутатът от ГЕРБ Красен Кралев. Бойко Борисов обаче предпочита да си го запази за спортен министър след ротацията, защото ресорното ведомство е бенефициент на милиони. А и Кралев е много политически обвързан, търси се известна личност от футболните среди. Всичко това е в полза на Балъков.

Самият Боби Михайлов тези дни изглежда като Тодор Живков на ноемврийския пленум. В парламента той се ошашави в коя зала да влезе, обърка вратите и нахлу при шефката на спортната комисия Небие Кабак от ДПС. 26-годишното девойче от Сърница се стресна и дори пусна декларация как Михайлов е нежелан в кабинета й и е бил изгонен.

За „сбогом“ пък Михайлов излъга, като каза, че никой не му бил искал оставката. Всъщност тя бе поискана от ЦСКА и „Дунав“ (Русе). Дори шефът на „Левски“ Наско Сираков му каза: „Братле, подай си оставката, нека те запомнят с нещо добро“. Оставката му поискаха също хиляди протестиращи фенове. За кризата в БФС се изказа и журналистът Сашо Диков, който следи процесите от години. „В нашия футбол ще настъпи коренна промяна, само тогава, когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция“, каза Стажанта пред бТВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране