04.01.2019 | 0:01
Искате да откажете цигарите по-лесно? Важно е каква храна да отбягвате
Учени откриха, че някои храни подобряват вкуса на цигарите, а други - точно обратното

„Това е последната ми цигара!“ – думи, които рано или късно всеки заклет пушач изрича, но малцина успяват да преборят вредния навик.

Експерти от националната служба по здравеопазване във Великобритания откриха, че има шест храни и напитки, които човек трябва да избягва, ако иска веднъж завинаги да откаже цигарите, съобщава „Daily Express“.

Специалистите припомнят, че тютюнопушенето е една от водещите причини за развитието на белодробни заболявания и смърт. Вредният навик причинява седем от десет случая на рак на белия дроб, а освен това повишава риска от инфаркт и болести на сърцето и още над 50 болести.

Никотинът в цигарите е силно пристрастяващ, а борбата с вредния навик се оказва трудна за по-голямата част от пушачите. За да ни е малко по-лесно да оставим тютюневите изделия на страна, учените съветват да избягваме месни продукти, които променят вкуса на цигарите и правят пушенето още по-удовлетворяващо.

Мнозина пушачи може би ще признаят, че едно от любимите им неща е цигарата след вечеря. Учените съветват да избягваме месните продукти и препоръчват на хората, които искат да се отърват от вредния навик, да заменят любимия стек или бургер с вегетарианска пица.

Освен това, към категорията продукти, които подобряват вкуса на цигарите, се добавят и някои напитки. Сред тях са алкохолът, газираните напитки, сред които особено място заема кока-колата, кафето и чая. Експертите съветват вместо тях бъдещите бивши пушачи да пият вода и плодови или зеленчукови сокове.

Храни като сиренето, плодовете и зеленчуците значително влошават вкуса на цигарите, а това може да доведе до нежелание за тяхната честа консумация. Това, според експертите, ще помогне на заклетите пушачи по-лесно да се откажат от вредния навик.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране